13-04-06

kruipen

Stuur je me een kaartje, vroeg ik haar die zaterdagavond zes maanden geleden.

Tuurlijk, elke week als het moet, lachte en kirde ze van uitbundigheid en opwinding. Om zes maanden later even kirrend te zeggen dat het er niet van gekomen is. Goh, met zoveel dingen bezig geweest, jongens, niet te doen, je weet hoe dat gaat, niet?! Natuurlijk niet, maar je knikt even uitbundig ja en doet er nog een schouderklopje bovenop om haar niet uit haar roes te halen en haar met de roestlaag van je eigen leven te besmetten. Ze zei (uiteraard) hoe ze ons allen gemist heeft, terwijl wij daar als een stel idioten met onze pint in de hand wat stonden te schuifelen. Dat soort volk dat ze in de verre contreien die ze verkend heeft straal negeert omdat er wel wat anders rondloopt. Over onze eigen levens de afgelopen zes maanden waren we angstvallig vlug uitgepraat, zodat Lore haar betoog naarstig verder kon zetten. Met alle namen die ze opsomde, kon je gerust een top-20 van de populairste Zuid-Amerikaanse jongensnamen samenstellen, wat vooral mijn ambitieloze vriend Bart tot een zoveelste desillusie leidde. Jij hebt het toch ook meegemaakt, niet? Natuurlijk wel, Bart, dat moet je mij niet vertellen. Dat doe ik wel.

 

De woorden die zwetend uit mijn lijf kruipen zijn te koortsig, besmet, grieperig. Lang geleden dat je nog eens ziek was, merkte mijn pas teruggekeerde vriendin Lore gisteren nog op. Ik kon slechts antwoorden met wat gekuch en gereutel. Ik ga het hierbij laten, tot de woorden uit mijn hoofd weer vloeien in plaats van kruipen... Voorwaar, lang geleden.

17:44 Gepost door Llorando | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Haha volgens mij zijn de woorden ook even op vakantie. In een exotich land, waar griep de weersverwachting is voor de komende drie dagen

Gepost door: Dafke | 14-04-06

gekuch en gereutel! Gereutel, ik vond het een leuk woord!
Bestaat dit ook?

Gepost door: tilde | 15-04-06

Soms...
... is kruipen beter dan vloeien...

Gepost door: Kaajee | 17-04-06

reacties @ Kaajee --> ja kruipen is soms gepaster dan vloeien. afwisseling moet kunnen! ik hou wel van woorden die hun eigen weg betreden... vallen en glijden mogen ze van mij ook wel af en toe.

@ tilde --> tijdens mijn opleiding verpleegkunde stond gereutel wel eens in een examenvraag.

@ dafke --> het zijn toch soms vakantiegangers al die woorden! zelf verlang ik ook wel naar vakantie, een vakantie waar vrijheid de weersverwachting is voor de maanden januari, februari en maart. voor mij nog even geduld gevraagd tot 2007!

@ Llorando --> vertoef je ondertussen al terug in gezondheidsland?

Gepost door: tint | 19-04-06

De commentaren zijn gesloten.