05-04-06

En de dagen blijven rennen.

En de dagen blijven rennen. Ik probeerde ze in te halen maar ben over mijn eigen lompe voeten gestruikeld. Nu lig ik als verlamd hier in de zetel, kijk met lede ogen aan hoe de kalender een op hol geslagen zelfmoordterrorist is die me iets te nauw naar mijn zin in het vizier houdt. En maar lachen.

Alles wat achter me ligt, is mijn schaduw die ongrijpbaar is, maar me altijd en constant achtervolgt en bij me is. Het is een dikke wolk die alles wat komen moet verduistert en belemmert, en al mijn herinneringen als een gietende regen over me stroomt. Dansen in de regen is er doorgaans niet bij. De druppels zijn gezichten die ik vroeger steeds weer terug zag, maar nu van me afglijden als water op een eend.

Jaja, ze zijn er weer, de mijmeringen als echo's van elke pas die ik zet op weg naar... Tja, naar wat? Het fantastische "Live With Me" van Massive Attack zorgde voor een passende soundtrack, nostalgie liep met me hand in hand, de muze niet alleen onbereikbaar, maar nu ook al onvindbaar. Dat wordt er ook al niet beter op. 

"Is het leven meer dan het ondergaan, of ondergaan tout court?"

"Tuurlijk wel, maar nu even niet," antwoordde ik mijn labiele vriend Wolf.

Hij nipte van zijn muntthee, ik van mijn Kasteelbier, hoorde de Zimmertoren weer een kalenderblad afrukken en besloot naar huis te gaan. Wat een relatief begrip, naar huis. Ik vroeg aan Wolf of ik vroeg of laat wel degelijk zou beseffen dat ik "thuis" ben.

"Tuurlijk wel, maar nu even niet," antwoordde hij. We stapten naar buiten, hij werd bijna omvergelopen door drie volop puberende nitwits, riep hen iets na, moest op de vlucht slaan en liet me achter. Liet me verder achter de dagen rennen. Tot ik weer val.

23:35 Gepost door Llorando | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Aha, oude rakker Blij je terug te lezen. Benieuwd hoe diep je zal gaan. Zoals je wel gemerkt heb ben ik het wat oppervlakkiger gaan houden, kwestie van mijzelf niet meer te verliezen in deze wereld. Maar jezelf hier verliezen kan je ook thuisbrengen op een of andere manier. Tot binnenkort

Gepost door: Dafke | 06-04-06

goeiendag Je bent terug, en dat is fijn.
Na elke struikeling komt een opstaan,
Ik hou je in de gaten...

Gepost door: tilde | 06-04-06

Na het vallen.. ..hoort opstaan, net als er na de regen, zon tevoorschijn komt..

Welkom terug

Gepost door: Tinkerbell | 06-04-06

hmm... hij dronk muntthee... :o) verse munt in café latino?

Gepost door: tint | 11-04-06

De commentaren zijn gesloten.